Hilverda Foundation

Hart voor mensen en maatschappij

Bloemen zijn een compliment, een blijk van liefde, troost of waardering.
Bloemen verbinden op emotioneel niveau. Wie van bloemen houdt, houdt van mensen.
Voor Koninklijke Hilverda Groep is die relatie altijd vanzelfsprekend geweest.
Wij zorgen goed voor onze medewerkers, in de overtuiging dat de medewerkers dan ook goed zorgen voor het bedrijf.

KANSARME KINDEREN OPLEIDEN

Maar die betrokkenheid gaat verder dan sociaal werkgeverschap. Het is ook zichtbaar in de Hilverda Foundation, opgericht in het jubileumjaar 2009. Internationaal actief als Koninklijke Hilverda Groep is, komt het ook in aanraking met mensen in minder rooskleurige levensom­standigheden dan die van ons. De Hilverda Foundation wil voor een aantal van hen een verschil maken. Zij biedt kwetsbare kinderen de kans (vervolg)onderwijs te volgen en zich te ontwikkelen.
Dankzij de stichting hebben kinderen in Kenia opleidingen afgerond in onder andere marketing, onderwijs en verpleegkunde. Sinds 2020 worden niet alleen in dit land nieuwe scholingstrajecten worden gesponsord, maar ook in India en Colombia. Zo geven we kansarme kinderen een nieuwe toekomst waarin zij niet alleen in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien (en dat van hun naasten), maar ook kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van hun land.
 
 

EEN NIEUW STICHTINGSBESTUUR

In het najaar van 2019 heeft de Hilverda Foundation een nieuw bestuur gekregen. Jan Hilverda droeg na tien jaar het stokje over aan Karen Hilverda (voorzitter). Het huidige bestuur bestaat daarnaast uit Karina Eveleens (secretaris), Alexander Marijnissen (penningmeester), Jan Jorrit Eveleens, Barbara Eveleens en Rosanne Hilverda.
 
 

MEER WETEN OF DONEREN?

Wilt u meer weten of doneren? Bezoek dan onze Hilverda Foundation website. Mocht u in contact willen komen met het bestuur van de Hilverda Foundation, neem dan contact op via info@hilverdafoundation.nl